etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Frantsilan Luomuyrttitila

 

Frantsilan Luomuyrttitila

– intohimona suomalaisten yrttituotteiden kehittäminen


Hämeenkyrön kansallismaisemissa sijaitseva 300 vuotta vanha sukutila on ollut perustana Virpi Raipala-Cormieren ja James Cormieren aloittaessa luomuyrttitoiminnan yli 30 vuotta sitten. Agronomitaustojen, suomalaisen kansanlääkinnän ja nykytutkimuksen avulla syntyi yritys tavoitteenaan edistää yrttitietoutta ja terveitä elämäntapoja. Frantsilan Hyvän Olon perhe koostuu fytoterapeuttisista tuotteista, Frantsilan Hyvän Olon Keskuksesta ja kasvisravintola Kehäkukasta.

Terveyttä ja korkealaatuisia luomuyrttituotteita

Yrtit ovat luonnonvoimia terveyden ja kauneuden hoitoon. Niiden vaikuttavat ainesosat ovat tehokkaat ja turvalliset, kertoo yrityksen seuraava sukupolvi Jupiter Cormier.

Luomuyrttitilan pääpaino on kotimaisten luomuyrttien viljely, jalostus ja myynti. Suomalaisen kansanlääkinnän ja nykytutkimuksen yhdistelmällä Frantsilassa on kehitetty yli kaksisataa itsehoidollista luomuyrttituotetta kuten yrttiteitä ja yrttiuutteita sekä ihonhoito-, luonnonkosmetiikka-, kylpy- ja saunatuotteita. Yrityksen verkkosivuilta löytyy yrityksen kehittämät tuotteet muun muassa vastustuskyvyn parantamiseen, hengitystie- ja korvaongelmiin sekä vartalon ulkoiseen ja sisäiseen hyvinvointiin, tuoksuja ynnä muita luonnontuotteita unohtamatta.

Eettisyys ja ekologisuus – ihmisen ja luonnon kunnioittaminen


Alusta lähtien yrittäjien periaatteena on ollut täysin luomuna tapahtuva yrttiviljely ja keräily. Jupiter Cormieren mielestä ihminen saa kaiken ympäröivästä luonnosta ja on täysin riippuvainen siitä. Hän jatkaa, että olemme osa luontoa ja hoidamme ympäristöämme kuin kotiamme, koska se on kotimme.

Kehäkukka ja Hyvän Olon Keskus osana Frantsila brändiä


3-tien kupeessa Hämeenkyrön kirkonkylän keskellä oleva Frantsilan kasvisravintola ja puoti Kehäkukka, Yrjö-Koskisentie 1, on suosittu matkailukohde Hämeenkyrössä. v.1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä. Kehäkukka on avoinna ma-la klo 10-17 ja su klo 11-17. Kasvislounasta noutopöydästä saa arkisin klo 11-14. Puodista löytyy käsityötuotteitta, lahjoja ja luomutuotteita.

Kehäkukassa järjestetään myös musiikki-iltoja, jotka ovatkin olleet suosittuja ja etukäteen loppuunmyytyjä. 8.11.2014 Sami Saari & Niko Ahvonen Ja Soulmiehet iltaman liput ovat jo menneet, mutta 30.11.2014 Jaakko Löytty Gospel- Iltaan, 14.2.2015 Dave Lindholmin, 14.3.2015 Sound & Furyn iltoihin on vielä lippuja varattavissa. Lisätietoa Kehäkukan verkkosivuilta
http://www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut/

Frantsilan Hyvän Olon Keskus, Kyröspohjantie 320, on taas keskittynyt mittatilausohjelmapalveluihin, -luentoihin ja -lyhytkursseihin sekä TYKY- ja TYHY -koulutustilaisuuksiin. Esimerkiksi vuoden 2014 lopulla on
08.11.2014 Perinteinen ayurvedinen pää- ja kasvohieronta öljyillä 1
14.11.2014 Intuitiivinen Energiahoitaja - peruskoulutus
21.11.2014 Aromaterapian peruskurssi
28.11.2014 Diplomivyöhyketerapeuttikoulutus 7/9
29.11.2014 Ayurveda pää- ja kasvohoidon jatkokurssi 2
06.12.2014 Touch for Health 1 – kinesiologian peruskurssi

Hyvän Olon Keskuksen toiminnasta yrittäjänä vastaa diplomishiatsuterapeutti, homeopaatti, kauppateknikko ja kasviskokki Aija Lento. Lisätietoa Hyvän Olon Keskuksesta sekä ohjelmapaketeista on nähtävillä osoitteessa
http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/fi/Etusivu.html

Yhteystiedot
Frantsilan Luomuyrttitila Ky
(Konserni ja tuotantolaitos)
puh: ark. 08-16, 03 343 5540
frantsila.luomu (at) frantsila.com

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry