etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Berliini Grune Woche -messut 23.-26.1.2013

Opintomatka Grüne Woche -Messuille ja Berliiniin 23.-26.1.2013

Luonnon- ja maisemanhoitotöiden koulutushanke LUMAKO järjesti opintomatkan Berliiniin Grüne Woche -messuille 23.–26.01.2013.

Opintomatka Berliiniin sisälsi lennot Helsinki – Berliini – Helsinki, lentoverot, kuljetuksen majapaikkaan, aamiaismajoituksen kahden hengen huoneissa sekä messuliput ja järjestäjän organisoimat retket.

Berliinin Grüne Woche -messujen virallinen sivusto: http://www.gruenewoche.de/ aukeaa myös viereisestä messulogosta.

Grüne Woche -messujen luonnon-, maiseman- ja ympäristönhoitoon liittyvillä osastoilla on esillä esimerkiksi viherrakentaminen, maatalous- ja puutarhakoneet sekä uusiutuvat energialähteet ja bioenergian tuotanto. Messuilla kaiken kaikkiaan on erittäin laajasti esillä maatalouteen, puutarhaan, luontoon, ruokaan, juomiin ja eläimiin liittyvä yritystoiminta.

Ohjelmaan kuuluivat messupäivän lisäksi retket, joilla perehdyttiin Grünewald -virkistysmetsän hoitamiseen, ulkoilukohteisiin ja -reitteihin sekä kaupungin viheralueiden hoitoon liittyviin ratkaisuihin.

http://www.gruenewoche.de/

Opintomatkalta kertyi uusia ideoita omaan työhön ja yrittämiseen. Samalla matka oli mainio tilaisuus verkostoitua kotimaisten oman alan toimijoiden kesken. Matka oli ensisijaisesti tarkoitettu sekä luonto- ja maisemapalveluja tuottaville että palveluja hankkiville tahoille, mutta ideoita yritystoimintaan löysivät myös luontomatkailu-, lähiruoka- ja elämyspalvelujen tuottajat.

Matkan ohjelma

Linkistä pääsee kurkkaamaan Luonnon- ja maisemanhoitotöiden koulutushankkeen projektipäällikön muistiinpanoihin matkasta, tutustumis- ja vierailukohteista. Tiedoston latautuminen kestää hetken, sillä pdf-tiedosto sisältää myös kuvia: https://dl.dropbox.com/u/100763870/matkakertomus.pdf

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry