etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Etelä-Savo

Etelä-Savo on noin 162 000 suomalaisen kotimaakunta kaakkoisessa Suomessa, parin tunnin juna- tai automatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Etelä-Savo tunnetaan ehkä parhaiten Saimaasta, sen saaristosta ja norpasta, mutta myös Mikkelin torista, Savonlinnan Oopperajuhlista, Pieksämäen vetureista ja Heinäveden luostareista. Etelä-Savo on kuitenkin myös paljon muuta. Mitä, siitä kertovat nämä sivut. Tervetuloa Etelä-Savoon!

Etelä-Savo on Suomen järvisin ja metsäisin maakunta. Maakunnan pinta-alasta neljännes on vettä: kirkkaita ja lähes kauttaaltaan puhdasvetisiä järviä on seitsemäntuhatta, pieniä lampia lukematon määrä ja monipolvisina virtaavia jokia ja puroja viisituhatta kilometriä. Puhtaita rantoja kertyy kymmeniä tuhansia kilometrejä. Maa-pinta-alasta neljää viidesosaa peittävät puut, enimmäkseen männyt ja kuuset.

Suomen järvistä suurin, Saimaa, kimaltelee pääosin Etelä-Savossa. Saimaa jakautuu suuriin selkävesiin, joista Haukivedelle ja Kolovedelle on perustettu kansallispuistot. Myös Pihlajavesi, Luonteri, Katosselkä ja Puruvesi ovat arvokkaita luontokohteita, joista osia on suojeltu. Erämaajärvet Puula ja Kyyvesi sijaitsevat myös eteläisessä Savossa.

Saimaan norppa maakunnan lemmikki

Etelä-Savon maakunta

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry