etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Kylpy- ja hoitoturve

Suomi on soiden maa. Suomalaiset ovat kautta aikojen kulkeneet soilla etsimässä leivän jatketta niin marjastaen ja sienestäen kuin kalastaen ja metsästäenkin.
Suon parantavat voimat on tunnettu kauan. Lönnrotin mukaan suopursusta tehtyä öljyä käytettiin niin ihmisten kuin eläintenkin lääkintään. Perimätiedon mukaan kihokilla poistettiin syyliä ja liikavarpaita.

Nyt on myös suon keskeiselle materiaalille eli turpeelle löydetty energialähteenä tai kasvualustana toimimisen rinnalle muitakin käyttömahdollisuuksia. Keski-Euroopassahan turpeen käytöllä on jo satojen vuosien perinteet kylpylähoidoissa. Suomessakin turvehoidot ovat tulleet hyvinvointia ja uusia elämyksiä etsivien ulottuville. Kotimaisena sovelluksena on lisäksi kehitetty turvehoidon ja saunan yhdistelmä, turvesauna.

Näillä sivuilla kerrotaan siitä, miten turve perusteellisten tutkimusten ja tuotekehittelyn jälkeen löytää tiensä turvehoitolaan ja turvesaunaan. Tietoa löytyy myös erilaisista hoitovaihtoehdoista ja omatoimisista kylpy- ja hoitoturpeen käyttötavoista sekä markkinoilla olevista turvetuotteista.

Sivujen tekstin pohjana on käytetty Turpeesta hyvinvointia –opetus- ja kotihoitovideota.

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry