etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Pohjois-Savo

Tervetuloa Pohjois-Savoon!

Pohjois-Savo on kauneinta Järvi-Suomea. Pohjois-Savossa on puhdas luonto, paljon harrastusmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä, jotka tarjoavat viihtyisän ympäristön täällä asuville ja täällä vieraileville.

Maakunnan kolme suurinta kaupunkia kuvaavat hyvin alueen monipuolista luonnetta. Rikkaassa järvimaisemassa sijaitseva Pohjois-Savon keskus - Kuopio - on aktiivinen ja elinvoimainen korkean teknologian yritystoiminnan ja koulutuksen keskittymä, vesistöreittien varteen syntynyt Varkaus kansainvälinen teollisuuskaupunki ja Iisalmi kulttuuristaan rikas maaseutukaupunki. Pohjois-Savo on väestömäärältään Suomen kuudenneksi suurin maakunta, asukasluku oli vuoden 2008 lopussa 248.500.

Pohjois-Savo tarjoaa turvallisen, edullisen ja ihmisläheisen ympäristön elämiseen kaiken ikäisille. Hyvät liikenneyhteydet ja monipuoliset palvelut luovat viihtyisät asumismahdollisuudet eri puolilla maakuntaa. Yhteisöllisyyttä löytyy monien aktiivisten kyläyhdistysten ja muun seuratoiminnan ansiosta.

Maalla asutaan väljästi ja usein vesistöjen ääressä, kauniin luonnon keskellä. Siksi se tarjoaa myös oivan mahdollisuuden loma-asumiseen.

Pohjois-Savon elinkeinojen juuret ovat luonnossa. Maatalous sekä metsä- ja metalliteollisuus luovat alueelle vahvan elinkeinoperustan. Maaseutualueilla perinteisiä painopistealoja ovat maito, metsä, marjat ja matkailu. Pohjois-Savo on maamme maidontuotannon kärkipäässä. Valtakunnallisesti tunnettu marjanviljely on vuosikymmenten ajan ollut elinkeinona sekä raaka-ainelähteenä elintarviketeollisuudelle. Luonnon ja maaseudun monipuolisuuden säilyttäminen turvaa myös tulevaisuudessa alojen jatkuvuuden ja hyvinvoinnin.

Kunnat tarjoavat yrittäjille ajanmukaisen ja rohkaisevan yritysympäristön ja avuksi erilaisia tukipalveluja. Seutukunnalliset kehittämisyhtiöt yhdessä viranomaisten kanssa auttavat yrittäjää yritystoiminnan eri vaiheissa - yksinjäämisen pelkoa ei ole!

Pohjois-Savossa on mukava matkailla ja viettää vapaa-aikaa. Maakunnan matkailun keskeinen voimavara on sen monipuolinen luonto. Pohjois-Savosta löydät huippupaikat ja olosuhteet kaikkiin aktiviteetteihin ja rentouttavaan lomanviettoon lippulaivoinaan Kuopio ja Tahkon matkailukeskus. Pohjois-Savossa sijaitsee Suomen kylpyläkeskittymä, jossa matkailijaa odottavat vesien riemut ja virkistävät hoidot. Tarjontaa täydentää laaja joukko maaseutumatkailukohteita.

Pohjois-Savon kesää värittävät lukuisat suurtapahtumat, kuten mm. kansainvälisesti korkealle arvostettu tanssitapahtuma Kuopio Tanssii ja Soi tai Kuopion Viinijuhlat sekä muut yleisötapahtumat ympäri maakuntaa. Laivaristeilyt, kanavat ja melontareitit, golfkentät ja kalavedet kutsuvat aktiiviseen lomanviettoon tai rentouttavaan lomailuun!


Pohjois-Savon maakuntaportaali


 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry