etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen maakuntaan kuuluu 56 kuntaa ja asukkaita on yhteensä lähes 450 000. Merenrantakaupunki Turku on Varsinais-Suomen suurin ja tunnetuin kaupunki.

Varsinaissuomalainen kulttuuri, luonto ja saaristo antavat suuria mahdollisuuksia matkailulle ja pienimuotoiselle käden taitoja korostavalle omaehtoiselle yrittäjyydelle. Varsinaissuomalaisen maaseutumatkailun vetovoima pohjautuu hoidetun kulttuurimaiseman ja luonnontilaisten metsien, soiden ja vesistöjen saavutettavuuteen Turun kaupunkiseudulta. Saariston, keskiajalta asti rakentuneen kulttuuri- ja palveluvyöhykkeen sekä laajan maaseutualueen sijoittuminen ympyrän sisään, jonka säde on alle 100 kilometriä, antaa Varsinais-Suomen matkailulle muusta maasta erottuvan ominaispiirteen.

Saariston luonto on ihmeitä täynnä. Lumoava meri, sisäsaariston vehmas kauneus, ulkosaarten karu, rikkumaton rauha sekä eläin- ja kasvikunnan harvinaisuudet antavat uskoa tulevaisuuteen. Turun saaristoon kuuluu yli 20 000 saarta. Seudun värikäs histora ja kulttuuri tarjoavat mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja eloisia tapahtumia.

Varsinais-Suomen liitto

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry